Dames armband

Een armband is een sieraad dat veel vrouwen dragen. Daarom zijn er erg veel soorten armbanden voor vrouwen beschikbaar. Bovendien komen vrouwen er eerder mee weg om zogenaamde mannelijke armbanden te dragen dan dat mannen vrouwen armbanden dragen, daardoor hebben vrouwen automatisch nog meer keuze.

Soorten dames armbanden

Leren armbanden

Niet alleen mannen dragen leren armbanden. Ze zijn ook voor vrouwen. Ook vrouwen kunnen zwart of bruine leren armbanden dragen. Toch zullen vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot leren armbanden met bedels. Of voor de leren armband met drukknopen. Dat is namelijk een ideale keuze aangezien hier eigen zogenaamde clickers op gezet kunnen worden die de armband persoonlijk maken.

Open armband

Open armbanden zijn dunne armbanden die niet uit een sluiting bestaan, maar een open gat hebben met aan de twee uiteinden een vorm. Dit geeft een speciaal soort look aan je outfit.
Door het gat zullen de armbanden nooit strak om je pols zitten. De armbanden veelal in zilver of goud beschikbaar met veel soorten vormen aan de uiteinden.

Bedelarmband

De naam zegt het al, de bedelarmband is een armband vol met bedels. Er zijn erg veel bedels los te koop dus je kunt je bedelarmband zelf samenstellen. Je kun hier bijvoorbeeld ook bedels aan doen met een gravering erin om bijvoorbeeld belangrijke datums bij je te dragen.

Manchet armband

Dit zijn brede armbanden die vaak één patroon bieden zonder bedels. Het patroon kan simpel of erg complex zijn. Goud en zilver zie je vaak bij deze armbanden.

Tennisarmband

Deze armbanden zijn dunne armbanden die er stijlvol uitzien. Ze zijn gemaakt van een aantal diamanten die in symmetrische volgorde rondom de armband zitten.

Turquoise armband

Deze armbanden worden gemaakt van de turkoois steen. Ze hebben een blauwe groene kleur en komen tegenwoordig uit mijnen bij Iran. Maar inheemse Amerikanen maakten al eeuwenlang turquoise armbanden. Het zijn erg populaire armbanden.

Horloge armbanden

Horloges zijn eigenlijk al armbanden, maar met de horloge armband worden armbanden bedoelt die uit meerdere lagen bestaan. Zo heb je wikkelarmbanden met een horloge eraan bevestigd. Wat je ook als een horloge armband kunt rekenen zijn bijvoorbeeld gouden horloges met twee toepasbare armbanden.