Heren oorbellen

 

Mannen en oorbellen kunnen een goede combinatie zijn. Maar je moet wel de juiste keuze maken. Daarnaast moet je altijd twee keer nadenken voordat je bepaalde oorbellen gaat dragen omdat ze bij bepaalde beroepen niet gepast zijn.

Soorten heren oorbellen

Oorstekers

De meest simpele oorbellen zijn de zogenoemde oorstekers. Dit zijn tevens de oorbellen die je moet dragen als je net je gaatje hebt laten zetten. Oorstekers zijn beschikbaar in vele soorten.Hoepel oorbellen

Het klinkt niet erg mannelijk, maar hoepel oorbellen kunnen bij de juiste man een stoere uitstraling brengen. Het zijn kleine ronde oorbellen.

Barbell/staaf oorbellen

Een barbell of staaf als oorbel spreekt eigenlijk voor zich. Je hebt dan geen knopje als oorbel, maar een staafje wat een andere look geeft als de meer gebruikelijke oorstekers.

Plug of tunnel

Het wordt eigenlijk een piercing genoemd maar zit vaak op dezelfde plek als oorbellen. De pluggers of tunnels. Dit zijn piercings die een gaat in het oor maken. Het is tegenwoordig een trend en niet alleen mannen, maar ook vrouwen doen aan deze trend mee.

Oorbel zonder gaatje

De tegenhanger van de plug of tunnel piercing is een oorbel dragen zonder een gaatje te hebben. Dit kan door een speciaal soort oorbel met clip eraan. Deze clip sluit tussen beide kanten van het oor en blijft, als het om een sterke clip gaat, goed zitten. Wel zal het altijd minder sterk zitten als een echte oorbel. Maar als je echt geen gaatje in je oor wilt hebben of je wilt eerst even testen hoe een oorbel je staat is het aan te raden om een tijd met een oorbel met clip rond te lopen.

Materiaal

Je kunt oorbellen in verschillende materialen krijgen. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden aangezien bepaalde materialen allergische reacties kunnen aanwakkeren. De volgende materialen zijn veilig om te gebruiken voor de meeste mensen.

  • Echt goud 14 en 18 karaats (geel of witgoud)
  • Titanium
  • Chirurgisch staal

Deze soorten zijn vrij van nikkel, lood, kadmium en kobalt. Voor deze soorten zijn veel mensen namelijk allergisch.
heren oorring 4 heren oorring 5 heren oorring 6