Witgouden oorbellen

Witgouden oorbellen


Oorbellen zijn verkrijgbaar in het zogenaamde witgoud, maar wat is witgoud nou eigenlijk?
Witgoud is goud gemengd met nikkel, zink of zelfs platina. Hierdoor ontstaat een witte kleur. De kleur lijkt erg op zilver. Door het gebruik van rhodium als afwerking wordt de kleur nog witter. Geel goud daarentegen maakt gebruik van koper en zilver als metalen. Het aantal karaats goud van witgoud en geel goud is wel hetzelfde. Dit houdt in dat 18K witgoud en 18K geel goud over dezelfde hoeveelheid fijngoud beschikken. Alleen de overige 75% is anders.
Witgoud is gemaakt om een andere kijk op juwelen te geven.

Soorten witgouden oorbellen
Witgouden oorbellen zijn er in vele maten en soorten verkrijgbaar. Op het gebied van karaats goud vindt je meestal 9, 14 en 18 karaats goud soorten. Naast het verschil in karaats goud zit er veel verschil tussen de soorten witgouden oorbellen.
Vele beeldjes
Zo kun je ervoor kiezen om witgouden oorbellen aan te schaffen met een beeldje. Als dit je keuze is gaat er een hele markt voor je open. Er zijn namelijk ontelbaar veel beeldjes verkrijgbaar.
Oorstekers
De meest gebruikte oorbellen zijn oorstekers. Voor witgouden oorbellen zijn deze perfect aangezien ze voor een mooie witte knop zorgen.
Grote witgouden oorbellen
Naast kleine oorstekers kun je er ook voor kiezen om grote oorbellen te dragen. Ook deze zijn verkrijgbaar in witgoud en geven door de rhodium afwerking een mooie witte uitstraling aan je outfit.
Witgouden oorbel vs witgouden oorpiercing
Technisch gezien is een oorbel ook een piercing, maar in de volksmond wordt met een oorpiercing de overige plekken van het oor bedoeld. Deze oorpiercings zijn echter moeilijk verkrijgbaar in witgoud. Dit is omdat ze duurder zijn en chirurgisch staal veel gebruikt wordt omdat het ontstekingen tegen gaat.
Hoe duur zijn witgouden oorbellen?
Witgouden oorbellen zijn als erg prijzige oorbel verkrijgbaar. Heb je echter niet veel geld over voor een witgouden oorbel, maar wil je ze wel graag hebben. Dan kun je het beste bij Bol.com of een ander soortgelijke winkel witgouden oorbellen kopen. Hier kosten ze namelijk rond de 30 euro. Bij andere winkels zijn ze zo 150 tot wel 200 euro.

Conclusie
Witgouden oorbellen zijn een mooie toevoeging op je outfit. Door het rhodium geven ze een mooie witte kleur af. Daarnaast zijn ze in vele prijsklassen verkrijgbaar, voor de goedkopere soorten kun je het beste naar Bol.com gaan en de duurdere soorten zijn bij iedere juwelier te vinden.